L'Esperit es lliure, quant la ment no te limit...

Gent/kilometres 10/9/10

divendres, 25 de maig del 2012

Xerrada de Juan José Oliva Simó a l'INS Sòl-de-Riu (Alcanar)

17/05/2012 17:00 publicada per FLORENCIO SALES VILALTA [ actualitzat el 17/05/2012 17:13 ]

L’ultrafondista canareu Juan José Oliva Simó va estar a l’Institut Sòl-de-Riu el dijous 17 de maig de 2012 per a explicar la seva experiència a les curses muntanya de llarg recorregut. La xerrada s’emmarcava dins de les activitats del projecte “Les Curses de Muntanya a les Classes de Física” a l’institut d’Alcanar.
Juanjo va començar la xerrada explicant que després del seu pas pel ciclisme i les curses de muntanya de distàncies “curtes” (per sota de 40 km), va descobrir que les curses d’ultrafons eren les seves preferides i a les que volia dedicar tot l’esforç i temps que pogués. Ens va mostrar el material necessari (i obligatori) que cal portar a sobre en aquest tipus de distàncies i va explicar el funcionament general d’una cursa llarga, com poden ser els avituallaments, bases de vida, inscripcions, preparació, etc.
A continuació la xerrada va seguir amb un recull d’imatges que resumien la seva trajectòria. En elles es mostraven diverses curses, diverses situacions de carrera, bones actuacions, molts podis, la seva recent esponsorització per la marca Lafuma Ibèrica ... i també mals moments que, com ens va explicar, també formen part de l’aprenentatge en aquest esport i cal tenir sempre presents.
En la part final es va obrir un col·loqui on els alumnes i professors allí presents van poder preguntar-li tots els dubtes i qüestions que volguessin. Un dels aspectes que més els va sobtar van ser les llargues distàncies de les curses que Juanjo corre i el temps que poden durar aquestes proves. Molts d’ells no es podien imaginar com podia estar 15 o 25 hores seguides en cursa. D’altres es van interessar pels entrenaments, l’alimentació, les lesions, la concentració en cursa, paper de la família, etc.
Des d’aquestes línies voldríem agrair a Juanjo la seva visita i la seva esplèndida xerrada, que ben segur va servir per a què els nostres alumnes puguen conèixer una mica més el món de les curses de muntanya.
Cap i cames!
Florenci Sales Vilalta
Fotografies.

Juan Jose Oliva Simó
Corredor de muntanya des de el 2009, però amant de les proves de llarga distancia des de sempre.
Com a proves personals he completat dos cops la volta en bicicleta sencera a Espanya, passant pel extrems mes allunyats i en autosuficiència.
Més recentment, des de que corro per muntanya, he guanyat el 2009 la copa Catalana de Caminades de Resistència, finisher 2 cops a la Mallorca Ultra Trail, 3é de la general a la primera Lliga Catalana de Curses d'Ultra Resistència, 8é de la general al Grand Raid des Pyrenees 2011, Corredor del Team Lafuma Iberica 2012.