L'Esperit es lliure, quant la ment no te limit...

Gent/kilometres 10/9/10

dimarts, 29 de setembre del 2009

III pujada al Montsìa

Notoficacio als mitxans de comunicacío.

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN UNA CURSA ESPECTACULAR!

La festa de l’esport, la natura i el civisme torna a reunir als millors corredors de muntanya de casa nostra a Alcanar

Any rera any, i ja en van tres, el darrer cap de setmana de setembre es converteix en una cita obligada dintre el món de la muntanya i en una bona ocasió per desplaçar-se a la ciutat més meridional de Catalunya: Alcanar, per poder disfrutar i participar de la III Pujada al Montsià – Memorial Francesc Bort (Madro) que enguany ha tingut lloc el diumenge 27 de setembre i que en aquesta ocasió ha estat el 2on Campionat de Catalunya per equips a banda de formar part també del 2on Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre – Trofeu Pam i Toc.

Aquest conjunt de condicionants han fet reunir a la població del Montsià a nombrosos afeccionats a l’esport i, concretament, al món de les curses de muntanya, destacant la gran afluència de públic i corredors durant el transcurs del cap de setmana tenint el seu punt àlgid a les 8 del matí del diumenge quan ha tingut lloc la sortida de la modalitat cursa que ha reunit a prop de 200 corredors. Una cursa que enguany ha tingut una distància total de 31 km amb un desnivell acumulat de 3600 m.

També cal dir, que paral·lelament i a les 8.30 h es va donar la sortida a la modalitat marxa amb més de 400 marxadors que han conformat els més de 600 participants que hi ha hagut en aquesta edició. Una marxa amb la no menyspreable distància de 18 km i un desnivell acumulat de 1500 m.

Endinsant-nos en la part competitiva: la cursa, aquesta enguany comptava amb un cartell de luxe, als corredors de l’AE Diedre (Jessed, Dani, Xavier...), se’ls unia l’ex campiona del món la Teresa Forn, així com els corredors locals de l’AE Alcanar, els de la UEC de Tortosa i els de l’UA Terrassa, a més de molts altres corredors habituals de la muntanya de la resta de Catalunya i les Terres de l’Ebre, els quals van mostrar un excel·lent rendiment.

Amb aquest guió es va donar la sortida a la cursa, una cursa molt dura que transcorria per la serra del Montsià i que tenia diverses pujades i baixades molt tècniques amb un elevat desnivell i que va fer suar de valent als participants. A nivell masculí, va estar dominada de principi a fi pel Jessed el qual va poder baixar de les 3 hores deixant el crono en 2:58:03 un temps estratosfèric per a un corredor espectacular que ens va fer una mostra de suficiència i superioritat que va servir per mostrar el nivell que l’ha portat el darrer cap de setmana a guanyar la prestigiosa prova internacional italiana del Sentiero delle Grigne. No menys mèrit van tenir en Josep Lluis Rubio Marticella i en Dani Ballesteros qui amb uns temps respectius de 3:09:02 i 3:09:37 van completar aquest podi de luxe.

Per la part femenina, la cosa va estar molt més disputada doncs la Montse i la Lourdes (AE Diedre) prompte es van situar al davant però passat l’equador de la cursa i ja cap al final la xertolina Ragna C. Debats (CE Xerta) els va donar caça acabant imposant-se amb un temps de 4:06:48, acompanyat-la en el podi la Montse i la Lourdes com a 2ona i 3a respectivament.

Pel que respecta al II Campionat de Catalunya per equips la superioritat va ser exultant de l’AE Diedre, sent l’AE Alcanar els segon classificat, un equip que enguany no comptava amb la presència del corredor local i guanyador de les dues edicions disputades fins ara, Adolf Aguiló qui estava en l’organització de la prova. La UA Terrassa va completar el podi català per equips.

Finalment, destacar la gran cursa de muntanya d’Alcanar que any rera any està creixent fruit del treball de molts anònims, gent col·laboradora, empreses i institucions que han vist en aquesta activitat una excel·lent aparador del poble d’Alcanar i la seva gent, així com una mostra de la serra del Montsià, la muntanya més alta del nostre prelitoral i que amaga una gran quantitat de possibilitats lligades a l’esport i a la natura. I com no, el merescut homenatge al nostre amic i company Francesc Bort (Madro) qui de ben segur estarà orgullós de veure la gran quantitat de gent que està treballant molt i bé per deixar ben alt l’esport que ell estimava: l’apassionant món de les curses de muntanya. Des de l’organització donar les gràcies a tothom per la seva participació i col·laboració en aquesta bonica prova i animar i engrescar a tots a participar en la IV Pujada que en breu començarà ja a organitzar-se i que constituirà un nou repte per aquest grup d’amics que lluiten per oferir aquesta activitat que lluita en pro de l’esport, del civisme i de la natura. A TOTS GRACIES!
By Ruben Colell Morralla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada