L'Esperit es lliure, quant la ment no te limit...

Gent/kilometres 10/9/10

divendres, 24 d’agost del 2012

Pre-UTMB

Moltes vegades em pregunten.
Quina es la propera?
Últimament he respost la del Montblanc, que es com la copa del mont de curses de resistència.
I quants de kiómetres son? 166 responc, quatre maratons de muntanya seguides.
Automaticament la siguient pregunta es.
Com entrenes?
Be no hi ha per als corredors del meu nivell cap mètode que puguem seguir estricta ment, tot esta quasi inventat, però el que fem la gran majoria es posarí molta imaginació. Seguir un ordre e intentar per totes una consentració en la feina, per a traure el millor resultad.
A principis de Juliol vaig participar en la AUT (Ronda dels Cims) per a molts la cursa mes dura d'Europa, em diuen que no es tant dura com UTMB i a sobre els números els donen la raó. El preparament si mes no a d'estar paregut.
Desprès de l'experiencia desastrosa del 2010, penso que la feina feta quedava curta i aquest any (dos mes madurs) tenia en el cap fer coses diferents.
Els Estels del Sud una ruta circular per el massís dels Ports em serveix per procurar una tirada llarga a un mes de la data limit. Es tractava d'establir un temps per a propers corredor tinguessin un punt de referència.
El recorregut es bonic, el paisatge presios, però el traçat no esta consevut per a un ultra trail. El marcatge es escàs i ni tant sol duien els Tracks en el GPS evites el despistar en molts encreuament. La falta d'eigua en aquesta època del any també va jugar un paper important en que el temps de pas no fosin ni de bon tros els esperats.
Al final sense rellotge, la càmera de la bateria agotada, amb el cel amenaçant una forta turmenta...i menys mal que mera coneguda la segona part del recorregut vaig arribar al cotxe. Am un temps no oficial de 14h37m.
I per finalitzar un entrenament d'aquestes caracteristique vaig decidir no fer tans kilòmetres i treballar l'intencitat.
10 mitges maratons en 10 dies, des de molt rapides a molt dures, traen el ultim esforç que em quedava en hores de calor i buscant la fresca de la serra del Montsià am els primers rajos de sol.
Corrent un desnivell positiu inexistent o extremant tot el desnivell que es pot treure en la muntanya de 766m a la vora de casa.
No cal grans desplaçaments per a fer entreno de qualitat, ni calent moltes hores per a treure suc al cós,
l'experiencia em diu que la gran majoria dels entrenament els portem de per vida en el cap i es el principal motor que farà treure el màxim rendiment en les grans ocasions.
Aquest any si, serà una experiència especial, es el 10é aniversari de la cursa, hi haurà una representació grandisima de corredors espanyols, gent de molt de nivell (preparats). Sols esperar que tot surtigue be i que ningú ens faci avaxar el cap. Estic preparat...

2 comentaris:

 1. No he fet ni la Ronda dels Cims, ni l'UTMB. Però si que he pogut vore i analitzar els tracks. Sobre la pantalla de l'ordinador és prou mes dura la ronda (+13600m) que l'UTMB (+9500), i així ho diuen alguns que les han fetes les dues curses. Així que la tens a la butxaca

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gracies company, ens menys d'una setmana surtirem dels duptes.
   Salud i kilómetres.

   Elimina