L'Esperit es lliure, quant la ment no te limit...

Gent/kilometres 10/9/10

dilluns, 4 de febrer del 2013

Selecció natural (2ªpart)

Torna a sonar el despertador, es diumenge i tinc el segon entreno del cap de setmana. El fet de ser voluntari, l'acció d'aixecar-nos del llit, implica una satisfacció que serà recompensada al llarg del dia. En el moment que no ens a penedim  del que fem i gaudim en cada estona de la companyia en la natura.
Tornant a terra. Un grup de companys i companyes estan disfrutant del cap de setmana , fent una ruta circular per la Tinença.
Esta nit de dissabte a diumenge l'han passat al Boixar  i segurament estaran des-allunant quant jo arribe. Una estona antes de començar la segona etapa.
-3º marca el cotxe, en el moment de treure la clau, ja ho esperava i estic preparat.
Tots son a taula preparats per sortir. Tenim feina per davant, però se farà en ganes i harmonia. 
El dia anterior va ser molt ventós per estes contrades, a mesura que avancem podem trepitjar  tolls d'aigua glaçada. Per estalvia una mica l'exposició al vent el guia (Joel) desideix modificar un poc la ruta momentàniament i creuem per un prat que es troba totalment cobert de neu. Es preciós i te molt d'encant, en el seu mas al racó, resguardat del vent i cara al sol. Saltem una portera i pron-te perdrem altura per un sender que serpentejant ens dura a l'altre costat de la vall. Per a seguir remuntant ja molt prop de Castell de Cabres. En la plaça del poble ens espera el "Quique" en la furgoneta de l'avituallament, no cal nevera, tot es fresc. Moltes risses i no ens aturem gaire per no gelar-nos el suor. Molt cops havia passat en la meva època de ciclista per esta carretera, però mai e entrat en la plaça, es un poble tranquil com tots els de la Tinença.
                                                             Bon matí en companyia.
La gent comença a estar cansada, porten molt kilòmetres entre les dues jornades, es nota ja nomes parlen de dutxes i de menjar. Una pista, dues arades i tres arriades a beure com respon la gent i pron-te serem a la Pobla de Benifassà, punt final de la ruta del diumenge.
Dinar de germanor entre bona gent, coneguts que tenim una passió en comú.
El respecte per la natura i el afan de recórrer el seus camins molt cops oblidats per el pas del temps.
Iniciatives com aquestes ofereixen l'oportunitat de recordar, recórrer, disfrutar els boscos i camins que avui en dia tenim apartats de la memòria.
Encoratjar a tirar el projecte endavant, persones que com a tal segueixen un principis de senzillesa en la forma de viure.
Gracies Joel.                                                www.7pobles.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada